„French rack of veal” neboli „Baby beef hřebínek” je světově známou delikatesou, kterou byste rozhodně měli zkusit na svátečním grilu. Jedná se o pečeni s žeberními kostmi vcelku. Právě kost a přítomná pojiva zaručí pečeni plnou chuť a šťavnatost pokrmu.
Příprava není složitá, budete potřebovat jen Baby beef hřbet, změklé máslo, směs sekaných čerstvých bylin (tymián, rozmarýn, šalvěj), plátky prorostlé slaniny anglického stylu, menší bílé cibule, kuchyňský provázek, pekáček a mřížku velikosti hřbítku.
Neporcovaný hřbet osolte a opepřete. Jeho „rovnou” širší stranu pokryjte celou měkkým máslem a zatlačte do něj sekané bylinky. Mezi žebry klaďte přes máslo s bylinkami dlouhé proužky slaniny, které zafixujte provázkem. Ovažte celý telecí hřbet tak, aby slanina držela máslo s bylinkami na místě a zároveň pečeni zkompaktněla. Takto bude ve finále krásně šťavnatá a propeče se rovnoměrně. Připravené maso dejte na mřížku, která je na pekáčku, v němž je voda s cibulemi. French rack se griluje nepřímo, ze startu na vysokou teplotu (cca 10 min na 250 °C, maso se zatáhne a nepustí šťávu). Poté teplotu snížíme na minimum a dopékáme do „medium rare”, kdy je teplota uvnitř masa cca 70 °C. Důležitým faktorem je odpočinutí celé pečeně na teple a to po dobu minimálně 15 min. V mezičase si zredukujte výpek, kterým před porcováním celý upečený baby beef hřbet potřete. Odstříhněte provázky a podávejte se sladkými cibulkami z výpeku.