Dršťky patří k pochoutkám, ze kterých lze připravit i jiné pokrmy než jen známou polévku. Odhoďte předsudky a vyzkoušejte je podle prověřeného, i když poněkud pracného, postupu.
Dršťky důkladně operte v několika vodách a ořežte tmavé části a lůj. Nožem seškrábejte vnitřní stranu drštěk, odstraňte vnitřní blanku. Pak je posypte hladkou moukou a dobře vymněte, tento postup opakujte třikrát. Zalejte je mlékem a nechejte odstát až 24 hodin v lednici. Druhý den dršťky znovu vyperte, ve vodě přiveďte k varu a i tuto vodu vylijte. Opakujte to a vařte je do měkka v osolené vodě. Takto získáte skvělou surovinu k přípravě mnoha pokrmů (od polévek, přes guláše, variace na „čínu”, thajské pho či mexické menudo). Dršťky a jídla z nich jsou velmi oblíbené také ve francouzské kuchyni.