Hovězí loupaná plec je skvělý řez hovězího předního plný chuti složený z jemných vláken. Klasicky se upravuje v celku, marinuje, peče či pošíruje. Má vysoký podíl vaziva a až dlouhodobou úpravou vyzní jeho šťavnatost.
Loupačka se hodí na pomalé pečení, dušení, na ragú. Pohrejte si a odstraňte ze svaloviny silnou šlachu, která vede napříč středem tohoto svalu. Naše 21 dní na sucho stařená (dry aged) loupaná plec bude ale smělým kuchařům sloužit i na grilu či rozpálené pánvi. Nejlépe ze střední části „loupačky” krájejte napříč vlákny steaky (šlacha zůstává) a připravte si svůj „top blade” steak. Dokážete-li čekat, nechte naši loupanou plec dozrát do konce expirační doby uvedené na obalu při teplotě do 3 °C. Maso bude ještě křehčí.